Nieuws

Nieuws

De jaarlijkse traditie van de overhandiging van de eerste zak exclusieve Malteser Aardappelen is ook onder de nieuwe staatssecretaris Mevr. Sharon Dijksma een feit geworden.

Nadat de toenmalige Landbouw Minister Gerrit Braks de allereerste zak Malta Primeur aardappelen ontving, hebben alle achtereenvolgende Landbouwministers onafgebroken deze traditie voortgezet.

Blankendaal kwam op het idee toen er kritiek kwam op de overhandiging van het eerste Kievitsei aan Hare Majesteit de Koningin. Omdat hij Prins Bernard niet wilde aandoen de aardappelen te moeten schillen, werd gekozen voor de Minister van Landbouw. Mevrouw Dijksma nam openbaar de uitnodiging aan om deze 30-jarige traditie voort te zetten.

De Malta aardappelen groeien uit Nederlandse Pootaardappelen die jaarlijks naar Malta worden verstuurd. Blankendaal Trade directeur Dhr. P. L. Blankendaal vertelde dat de Malta primeur aardappelen al in 1890 werden aangevoerd op de veiling in Rotterdam. De primeurs waren toen verpakt in zogenaamde Baskets (mandjes). De aardappelconsumptie is volgens Blankendaal ten onrechte afgenomen ten gunste van pasta’s.

Op het zonovergoten eiland worden nauwelijks gewasbeschermende middelen gebruikt en het bedrijf uit Tuitjenhorn en Velsen controleert ter plekke de boeren op kwaliteit en residuen en ook op smaak. Met name daarin blinken de Malta’s  letterlijk en figuurlijk uit.

Over een paar weken zijn de Malta’s verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten en bij de importeur Blankendaal Trade te Tuitjenhorn en Olympic Fruit in Barendrecht.

Malta primeur 2013 overhandiging

Geplaatst op: 6 maart 2013

De Malta primeur aardappelen 2013 zijn maandag 4 maart overhandigd aan staatssecretaris Dijksma.
[lees verder]Malta primeurs overhandigd aan Mw. Dijksma

Geplaatst op: 5 maart 2013

De jaarlijkse traditie van de overhandiging van de eerste zak exclusieve Malteser Aardappelen is ook onder de nieuwe staatssecretaris Mevr. Sharon Dijksma een feit geworden.
[lees verder]Meer informatie?
adres

Blankendaal Trade B.V.

Veilingweg 9
1747 HG Tuitjenhorn
 
Tel.: +31-226-332910


info@blankendaaltrade.nl